SPECIÁLIS KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS LEMONDÁSI FELTÉTELEK
 
Monarchia Park
A Monarchia Park extra szállásdíj visszatérítést nyújt azon vendégeinek, akik előrelátóan útlemondási (sztornó) biztosítást kötöttek a foglalásukra valamely biztosító társaságnál, azonban szerződéseik alapján a Monarchia Park felé megfizetett szállás költségeiket nem téríti meg a biztosítójuk.
100% visszatérítés
Abban az esetben, ha a Monarchia Parkot COVID19 fertőzések miatt karantén alá helyezik és nem képes vendégeket fogadni, a zárva tartás idejére eső foglalások már megfizetett részét a Monarchia Park 100%-ban visszatéríti.
90% visszatérítés
A Monarchia park a teljes foglalás értékének 90%-át visszatéríti a foglaló számára az alábbi esetekben:
• Ausztriába nem lehetséges a turisztikai célú beutazás a határátkelőkön, vagy
• A szállás városába (járásába, tartományába) nem engedélyezett a turisztikai célú beutazás, vagy
• a szállás helyén illetékes lifttársaság egyáltalán nem üzemelteti a sílifteket
90% átütemezés egy éven belül
Amennyiben Ausztriában és a Monarchia Park adott városában engedélyezett a turisztikai vendéglátás, de az utas országából (pl. Magyarországról) tiltott a turisztikai célú kiutazás, úgy a Monarchia Park lehetőséget ad, hogy a foglalási díj 90%-a egy éven belül átütemezhető legyen. A foglalási érték 10%-a fedezi a sztornóval kapcsolatos költségeket. Az étkezésre (félpanzió) befizetett összegeket 100%-ban visszatérítjük. A felsoroltakon felüli kockázatokra már úgy gondoljuk köthetőek a biztosító társaságoknál különböző útlemondási (sztornó) biztosítások, amelyek tartalmazhatják az utas vagy az együtt utazók váratlan megbetegedése (korona vírus esetére is) kiterjedő kockázatokat, illetve akár egyéb felmerülő költséget. Ha a biztosítás ezeket mégsem téríti, úgy az utazóknak maguknak kell megfizetni! A fentieken kívüli foglalás törlésekre az osztrák kamara iránymutatása alapján készült Általános Szerződési Feltételek az irányadóak, akárcsak arra az esetre, ha az utas egyáltalán nem kötött útlemondási (sztornó) biztosítást.
 
Sissi Park
A Sissi Park GmbH extra szállásdíj visszatérítést nyújt azon vendégeinek, akik előrelátóan útlemondási (sztornó) biztosítást kötöttek a foglalásukra valamely biztosító társaságnál, azonban szerződéseik alapján a Sissi Park felé megfizetett szállás költségeiket nem téríti meg a biztosítójuk.
100% visszatérítés
Abban az esetben, ha a Sissi Parkot covid19 fertőzések miatt karantén alá helyezik és nem képes vendégeket fogadni, a zárva tartás idejére eső foglalások már megfizetett részét a Sissi Park GmbH 100%-ban visszatéríti.
 
90% visszatérítés
A Sissi park GmbH a teljes foglalás értékének 90%-át visszatéríti a foglaló számára az alábbi esetekben:
  • Ausztriába nem lehetséges a turisztikai célú beutazás a határátkelőkön, vagy
  • A szállás városába (járásába, tartományába) nem engedélyezett a turisztikai célú beutazás, vagy
  • a szállás helyén illetékes lifttársaság egyáltalán nem üzemelteti a sílifteket
 
90% átütemezés egy éven belül
Amennyiben Ausztriában és a Sissipark adott városában engedélyezett a turisztikai vendéglátás, de az utas országából (pl. Magyarországról) tiltott a turisztikai célú kiutazás, úgy a Sissipark lehetőséget ad, hogy a foglalási díj 90%-a egy éven belül átütemezhető legyen. A foglalási érték 10%-a fedezi a sztornóval kapcsolatos költségeket. Az étkezésre (félpanzió) befizetett összegeket 100%-ban visszatérítjük. A felsoroltakon felüli kockázatokra már úgy gondoljuk köthetőek a biztosító társaságoknál különböző útlemondási (sztornó) biztosítások, amelyek tartalmazhatják az utas vagy az együtt utazók váratlan megbetegedése (korona vírus esetére is) kiterjedő kockázatokat, illetve akár egyéb felmerülő költséget. Ha a biztosítás ezeket mégsem téríti, úgy az utazóknak maguknak kell megfizetni! A fentieken kívüli foglalás törlésekre az osztrák kamara iránymutatása alapján készült Általános Szerződési Feltételek az irányadóak, akárcsak arra az esetre, ha az utas egyáltalán nem kötött útlemondási (sztornó) biztosítást.
 
Alpengasthof Tanzstatt
Szállodánk a COVID 19 világméretű pandémiára való tekintettel 2020.04.30-tól módosította az útlemondási- és visszatérítési feltételeket, melyek visszavonásig érvényesek.
Szállodánk vezetősége folyamatosan figyelemmel követi az Ausztriában és a környező országokban érvényes korlátozó intézkedéseket, szigorításokat, hivatalos platformjainkon, így a Facebook-on és /vagy honlapunkon pedig folyamatosan tájékoztatjuk Önöket a friss rendelkezésekről.
Útlemondást csak az alábbi esetekben tudunk elfogadni:
Útlemondás oka Visszatérítés mértéke
Kormányzati döntés, beutazás tilalma adott országból, régióból 100%
Pozitív koronavírus teszt 100%
Szeretnénk felhívni szíves figyelmüket, hogy az útlemondást írásban szükséges megtenni, amelyhez csatolni kell a hivatalos dokumentációt vagy jogszabályt, máskülönben nem tudjuk visszatéríteni Önöknek a szállás díját.
Szállodánk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előírások maximális betartása mellett várja a kedves vendégeket, de fokozottan kérjük Önöket is az érvényes szabályozás betartására. Amennyiben szeretné utazását teljes biztonságban tudni, úgy Önnek lehetősége van a legtöbb biztosító társaságnál útlemondási biztosítást kötni szállodai szobafoglalásához kapcsolódóan.
Az aktuális beutazási feltételekről és a koronavírus ausztriai alakulásáról az alábbi linkeken tájékozódhat:
https://orf.at/corona/stories/3157533/
https://www.sozialministerium.at/Informationen-zum-Coronavirus/Coronavirus---AktuelleMa%C3%9Fnahmen.html
© 2021 Minden jog fenntartva - Turizmus Síkupa
Utazásszervező: Caracol Utazási Iroda
(Engedélyszám: U-000909)
weboldalkészítés
magic page logo partner
Adatvédelmi tájékoztató - Cookie kezelés
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.